Procedura privind cazurile de covid in sesiunea de examene

În situații de carantină, test COVID pozitiv dovedit, studenții si cadrele didactice trebuie să respecte prevederile legale privind perioada de izolare și ieșire din carantină precum și procedura stabilită în UPB și să raporteze situația conform anunțului de pe site-ul facultății.

Studenții care în perioada sesiunii de examene sunt în una din următoarele situații:

  • Carantină în urma unui test COVID PCR pozitiv
  • Izolare ca urmare a unui contact direct cu un caz COVID
  • Au simptome specifice infectării cu COVID
  • Alte cazuri medicale bine justificate


nu se prezintă la examene pe toată perioada de carantinare sau izolare, respectiv în zilele când au simptome și anunță cadrul didactic titular că nu pot participa la examen.  

Studentul și cadrul didactic vor stabili de comun acord reprogramarea examenului în altă zi, pe perioada sesiunii. Reprogramarea poate fi făcută de cadrul didactic în orice zi din sesiune în funcție de programul acestuia, și de celelalte examene ale studentului. Studentul va face cerere la secretara de an, în care va menționa data convenita cu titularul privind examinarea și va atașa dovada pentru situația pentru care se face solicitarea (adeverință medicală, raport de analize, bilet de internare, etc.).

Dacă reprogramarea examenului nu este posibilă în sesiune, studentul face cerere la secretara de an pentru reprogramarea examinării, la care va atașa același document ca mai sus.

Facultatea ETTI va organiza, după sesiunea de examene Ianuarie-Februarie 2022, conform deciziei senatului UPB din data de 28.01.2022, o Sesiune specială, în perioada 28.02.2022 - 04.03.2022, pentru studenții care nu s-au prezentat la examen, în situațiile precizate mai sus, și au solicitat la secretariat reprogramarea acestuia.
 
În afara intervalelor când se desfășoară examenele, studenții nu trebuie să stea în clădire, pe holuri, în grupuri care nu respectă distanțarea fizică. De asemenea, masca trebuie purtată permanent în interiorul și în exteriorul clădirilor.