Contul personal (studenti, profesori, doctoranzi, colaboratori), ghiduri de utilizare

Informații importante, valabile începînd cu anul universitar 2020-2021:

-datele de acces pentru conturile personale gestionate de UPB (cont moodle,email instituțional, cont Microsoft) se gestionează prin platforma https://my.upb.ro/. Aici puteți face resetare de parolă sau activare cont. Pentru cei care au mai avut cont, puteți accesa această platformă (și pe celelalte) cu vechea parolă. Aici trebuie doar să vă actualizați datele personale (este foarte important), pentru a putea recupera parola când nu mai puteți accesa conturile. 

 -după activarea contului prin https://my.upb.ro/, daca nu puteti accesa contul de Microsoft, va trebui să intrați pe https://curs.upb.ro/ si să schimbați parola, respectând gradul mare de complexitate, altfel Microsoft nu o acceptă (minim 12 caractere, 4 tipuri de caractere, fără cuvinte din dicționar sau din username). Este posibil ca generarea contului de Microsoft să dureze până la 24 de ore după schimbarea parolei. De asemenea, chiar dacă contul Microsoft există, după ce v-ați schimbat parola pe moodle sau pe https://my.upb.ro/ trebuie să așteptați o perioadă de timp până se propagă și pe serverele Microsoft.  

-pentru studenti există aplicația https://studenti.pub.ro/ care este punctul de plecare pentru accesul la celelalte aplicații; aici e important să vă setați o adresă personală de e-mail și un telefon, care se vor propaga automat în contul dvs. https://my.upb.ro/ unde puteți recupera parola pentru celelalte conturi. Parola de pe https://studenti.pub.ro/ nu se sincronizează cu celelalte conturi (cont moodle,email instituțional, cont Microsoft).

-problemele de acces se raportează pe platforma https://ticketing.upb.ro/. Atenție, aici raportati doar probleme de acces la contul  https://my.upb.ro/

-instrucțiuni de utilizare se găsesc aici https://my.upb.ro/ghid-studenti și aici https://my.upb.ro/ghid-profesori

Observații:

* Doctoranzii vor trebui să trimită un mesaj pe adresa  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  care sa conțină datele de autentificare (nume, cnp) si date de contact (email personal, telefon) care vor fi folosite la resetarea parolei contului UPB(adminul de la Eelctronică nu are drepturi asupra conturilor de doctoranzi).

* Pentru colaboratorii externi, șeful de catedra sau titularul de program de masterat va trebui sa trimită un mesaj pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. care să conțină datele de autentificare (nume, cnp) si date de contact (email personal, telefon) ale persoanei pentru care se solicită contul de acces. Problema se va rezolva dacă persoana vizată are un contract (de angajat, de colaborare, pe proiecte, etc.) activ.