Bursele Telekom
- Detalii
- Actualizat Miercuri, 23 Noiembrie 2022 14:22
Noiembrie 2022
Programul Bursele TELEKOM oferă 10 burse de excelenţă prin intermediul unui concurs naţional, care se adresează studenţilor din anul I, înscrişi într-o instituţie de învăţământ superior de stat din România, categoriile buget sau taxă, la zi, la urmatoarele specializări: automatică și calculatoare, informatică, cibernetică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicații si tehnologia informației.
Concursul este organizat în două etape. Prima etapă, care este şi eliminatorie, presupune completarea şi trimiterea unui formular de înscriere, până la data de 6 decembrie 2022, către Telekom România Mobile pe website-ul www.burseletelekom.ro. În urma acestei etape vor fi selectați 20 finaliști care se vor califica în etapa a doua. Această etapă presupune participarea la un interviu, organizat în perioada 12-13 decembrie 2022, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii celor 10 burse.
Valoarea bursei acordate de către Telekom România Mobile fiecărui candidat dintre cei 10 desemnaţi câştigători reprezintă suma de aproximativ 15, 300 RON, împărţită în 6 tranşe lunare, aferente lunilor ianuarie – iunie 2023 (tranșe stabilite la valoarea salariului minim pe economie). Mai multe informații despre condiţiile de aplicare puteţi găsi pe website-ul concursului www.burseletelekom.ro.
Noiembrie 2020
Începe selecția pentru bursele Telekom 2020-2021!
Programul Bursele TELEKOM 2020-2021 oferă 5 burse de excelenţă prin intermediul unui concurs naţional, care se adresează studenţilor din anul I, înscrişi într-o instituţie de învăţământ superior de stat din România, categoriile buget sau taxă, la zi, la urmatoarele specializări: automatică și calculatoare, informatică, cibernetică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicații si tehnologia informației. Concursul este organizat în două etape. Prima etapă, care este şi eliminatorie, presupune completarea şi trimiterea unui formular de înscriere, până la data de 22 noiembrie 2020, către Telekom România pe website-ul www.burseletelekom.ro. În urma acestei etape vor fi selectați 10 finaliști care se vor califica în etapa a doua. Această etapă presupune participarea la un interviu online, prin intermediul platformei Zoom, organizat în data de 8 decembrie 2020, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii celor 5 burse. Valoarea bursei acordate de către Telekom România fiecărui candidat dintre cei 5 desemnaţi câştigători reprezintă suma de aproximativ 20,070 RON, împărţită în 9 tranşe lunare, aferente lunilor ianuarie – iunie 2021 și octombrie – decembrie 2021
Mai multe detalii: https://youtu.be/ESMjNDM9-zM
Noiembrie 2019
Compania TELEKOM Romania se implică în educarea tinerei generaţii prin programul Bursele TELEKOM, care oferă sprijin material tinerilor ambiţioşi şi talentaţi. Bursele Telekom continuă astfel cu succes programele prin care compania a oferit până în prezent burse timp de 10 ani.
Workshop "Developing applications in IBM Cloud "
- Detalii
- Actualizat Miercuri, 15 Decembrie 2021 11:30
În perioada 20-23 Decembrie, IBM Romania organizează GRATUIT pentru studenți workshopul "Developing applications in IBM Cloud " în care sunt introduse tool-uri și tehnici de programare utilizând tehnologii IBM și nu numai, workshop care vine în întampinarea studenților ce doresc să participe la concursurile Call for Code.
Prezentare Telecom Academy 13 martie 2019
- Detalii
- Actualizat Marți, 12 Martie 2019 16:04
Past, Present and the Future. The change of Java software architecture
Ericsson Talks – seminarii susținute de compania Ericsson, dedicate studenților din Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației
- Detalii
- Actualizat Vineri, 23 Februarie 2018 19:42
Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) din Universitatea Politehnica București (UPB), în parteneriat cu Ericsson România, le propune celor interesați (studenți și profesori) o nouă experiență de tip “Ericsson Talks”, prezentări și discuții libere cu specialiști în domeniul “Telecomunicații și Tehnologia Informației”.
Prezentare a companiei Rohde & Schwarz Topex
- Detalii
- Actualizat Vineri, 13 Noiembrie 2015 11:24
Compania Rohde & Schwarz Topex îşi va prezenta activitatea şi oportunităţile oferite studenţilor marţi, 17 noiembrie, ora 17:00, în amfiteatrul A101.
Softwin
- Detalii
- Actualizat Miercuri, 12 Noiembrie 2014 21:01
Compania SOFTWIN organizează concursul
Ixia
- Detalii
- Actualizat Marți, 03 Iunie 2014 17:53
Concurs de diplome IXIA iunie 2014 - Pentru toate secţiunile, depunerea proiectelor se prelungeşte până pe 29 iunie.
Microsoft Azure Dev Tools for Teaching pentru profesori
- Detalii
- Actualizat Duminică, 21 Aprilie 2019 22:19
Profesorii facultăţii au acces la unele produse Microsoft prin programul Microsoft Azure Dev Tools for Teaching (nume mai vechi Dreamspark, MSDNAA, Microsoft Imagine).
Microsoft Azure Dev Tools for Teaching
- Detalii
- Actualizat Duminică, 21 Aprilie 2019 22:19
Vechea platformă Microsoft Imagine este acum Microsoft Azure Dev Tools for Teaching. Noutatea este că folosind această subscripție aveți acces la resursele de cloud Microsoft din Azure, pe baza adresei de e-mail create de catre Universitate (@upb.ro pentru profesori si @stud.etti.upb.ro pentru studenti).
Microsoft Azure Dev Tools for Teaching pentru studenți
- Detalii
- Actualizat Duminică, 21 Aprilie 2019 22:18
Studenţii facultăţii au acces la unele produse Microsoft prin programul Microsoft Azure Dev Tools for Teaching (nume mai vechi Microsoft Imagine, Dreamspark, MSDNAA).
Microsoft Mondays
- Detalii
- Actualizat Miercuri, 05 Decembrie 2018 11:42
Facultatea noastră împreună cu Microsoft România, propune studenților o serie de evenimente prin care specialiști Microsoft vor prezenta câteva dintre cele mai noi tehnologii din domeniul IT.
Microsoft şi facultatea de Electronică
- Detalii
- Actualizat Marți, 06 Martie 2018 12:11
Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației în parteneriat cu Microsoft România, oferă studenților săi acces la diverse resurse care pot fi folosite în procesul didactic:
Microsoft Imagine Cup
- Detalii
- Actualizat Vineri, 11 Aprilie 2014 11:17
Miercuri, 16 aprilie AN010, finala Imagine Cup!
NXP Cup
- Detalii
- Actualizat Marți, 15 Noiembrie 2022 12:54
NOU - Etapa 2022-23
Înscrierile pentru NXP CUP editia 2023 au inceput ! Pagina oficială concurs: https://nxpcup.nxp.com/
- Primele 12 echipe inscrise vor primi un kit complet, gratuit. Conditia este ca echipa sa participe la faza Regionala. Echipele/coordonatorii care au participat si in editia 2022 si au primit deja kit, rugamintea este ca acel kit sa fie refolosit (kit-ul nu s-a schimbat de anul trecut pana acum).
- In cel mai scurt timp vom incepe sesiuni online cu studentii inscrisi, pentru a raspunde la cat mai multe intrebari tehnice si nu numai. Vom incerca sa aratam sample code, link-uri utile si alte materiale.
- Regionala cat si Finala 2023 se vor tine in acelasi timeframe ca si in anii trecuti : Regionala in luna Aprilie, Finala in luna Mai. Orice schimbare o vom comunica
Pentru înscrierea în concurs trebuie trimis un e-mail către mihnea. udrea @ upb.ro sau mihai . stanciu @ upb.ro, comunicînd membrii echipei (2-3) precum și numele echipei. Apoi, vă veți înregistra și pe site.
Etapa 2021-22
Înscrierile pentru competiția NXP Cup 2022 sînt deschise!
În cadrul NXP Cup, participanții trebuie să asambleze (folosind un kit) și în special să programeze o mașină care să navigheze autonom pe un traseu, folosind o cameră video dar și alți senzori (de exemplu, un accelerometru).
Pentru înregistrare: Puteți folosi acest formular pînă pe 31 ianuarie 2022. Se pot forma una sau mai multe echipe de cîte 2-3 membri. După ce formați echipa, trimiteți un e-mail către prof. M. Udrea sau M. Stanciu (mihnea @ comm.pub.ro, ms @ elcom.pub.ro), care vor fi pe post de prof. coordonatori.
Calendar: Înscrieri: noiembrie 2021-ianuarie 2022; Design: ianuarie-martie 2022; Competiții: aprilie-mai 2022; Finala: mai 2022.
Etapa 2018-2019
Competiția EMEA 2019 din cadrul NXP Cup a avut loc pe 5 aprilie 2019 în sediul Facultății ETTI, București.
|
|
|
|
Echipele care au participat din partea ETTI au fost:
- UPBOne: Necula Radu, Trombițaș Răzvan, Vasile Costin
- Speedrun1: Galer Gabriel, Mirea Matei, Niculae Ștefan
Etapa 2012-2013 (Freescale Cup)
2012 a fost primul an în care s-a organizat şi în România varianta Freescale Cup în loc de Freescale Race Challenge. Diferenţa e că maşina e mai complexă (are şi cameră video) şi de la fiecare facultate se iau doar câteva echipe, în loc de câteva zeci la FRC, căci finala e mult lărgita, ca număr de ţări participante.
Poster, Prezentare, Regulament.
Etapa locală s-a ţinut pe universităţi. Din partea UPB, câştigătoare a fost echipa de la facultatea noastră: Valeriu Balaban, Tudor Alexandru Voicu, Victor Berzan (team Mika).
Finala EMEA s-a ţinut la Paris, câstigatoare a fost Univ. tehnică din Bratislava.
Etapa 2011-2012 (Freescale Race Challenge)
FRC2011 s-a ţinut doar cu etapele locală şi naţională (fără etapa internaţională). Câştigătorii etapei naţionale au fost:
- ETTI, Echipa Roadkill: Andrei Gheorghe, Andrei Scurtu
- ETTI, Echipa Pinky and the Brain: Cezar Diplasu, Octavian Andrei Jidov
- Automatică, echipa WackyRacers: Claudiu Mihail, Andrei Scurei
Etapa 2010-2011 (Freescale Race Challenge)
La etapa naţională au participat cele mai bune 10 echipe din ETTI si AC. Primele 3 locuri au fost obţinute de ETTI:
- E12/The Knack (Vlad Grigore, Bogdan Mihai Sandoi)
- E06/Just Us (Cristian Mihai Serban, Ana Maria Ionita)
- E40/Roadkill (Andrei Gheorghe, Andrei Scurtu)
Etapa internaţională s-a ţinut la Brno (Cehia) cu participarea finaliştilor naţionali din UPB si universităţi din Cehia şi Slovacia.
Primele 3 locuri au fost obţinute de România:
- E06/Just Us (Cristian Mihai Serban, Ana Maria Ionita - ETTI)
- E12/The Knack (Vlad Grigore, Bogdan Mihai Sandoi - ETTI)
- A43/S.M.A.S.H. (Adrian Bostan, Irina Nicolae - AC)
Evenimente NXP Semiconductors
- Detalii
- Actualizat Miercuri, 22 Septembrie 2021 20:28
Freescale Cup - istoric
Curs Freescale
- Detalii
- Actualizat Luni, 02 Martie 2015 13:29
În contextul colaborării cu firma Freescale, aceasta oferă studenţilor din anii 3 şi 4 un curs privind soluții de implementare pentru echipamente de comunicații 4G. Obiectivul cursului este de a familiariza studenții cu procesul software utilizat clasic în industrie, plecând de la design și culminând cu testarea functionalității și a performanțelor.
Concurs Freescale “Linux Embedded Challenge”
- Detalii
- Actualizat Marți, 03 Iunie 2014 13:06
Studenţii pasionaţi sunt invitaţi să participe la concursul organizat de Freescale: “Linux Embedded Challenge” .
Freescale Networking Afternoon
- Detalii
- Actualizat Marți, 15 Aprilie 2014 11:18
Freescale te invită Marti 29 Aprilie in sala B206a la ora 18:00 la o discuție liberă despre ingredientele unei cariere de succes în networking software.