NXP Cup

NOU - Etapa 2022-23

Înscrierile pentru NXP CUP editia 2023 au inceput ! Pagina oficială concurs: https://nxpcup.nxp.com/

 

 • Primele 12 echipe inscrise vor primi un kit complet, gratuit. Conditia este ca echipa sa participe la faza Regionala. Echipele/coordonatorii care au participat si in editia 2022 si au primit deja kit, rugamintea este ca acel kit sa fie refolosit (kit-ul nu s-a schimbat de anul trecut pana acum).
 • In cel mai scurt timp vom incepe sesiuni online cu studentii inscrisi, pentru a raspunde la cat mai multe intrebari tehnice si nu numai. Vom incerca sa aratam sample code, link-uri utile si alte materiale.
 • Regionala cat si Finala 2023 se vor tine in acelasi timeframe ca si in anii trecuti : Regionala in luna Aprilie, Finala in luna Mai. Orice schimbare o vom comunica 

Pentru înscrierea în concurs trebuie trimis un e-mail către mihnea. udrea @ upb.ro sau mihai . stanciu @ upb.ro, comunicînd membrii echipei (2-3) precum și numele echipei. Apoi, vă veți înregistra și pe site.

Etapa 2021-22

 

Înscrierile pentru competiția NXP Cup 2022 sînt deschise! 

În cadrul NXP Cup, participanții trebuie să asambleze (folosind un kit) și în special să programeze o mașină care să navigheze autonom pe un traseu, folosind o cameră video dar și alți senzori (de exemplu, un accelerometru).

Pentru înregistrare: Puteți folosi acest formular pînă pe 31 ianuarie 2022. Se pot forma una sau mai multe echipe de cîte 2-3 membri. După ce formați echipa, trimiteți un e-mail către prof. M. Udrea sau M. Stanciu (mihnea @ comm.pub.ro, ms @ elcom.pub.ro), care vor fi pe post de prof. coordonatori.

 Calendar: Înscrieri: noiembrie 2021-ianuarie 2022; Design: ianuarie-martie 2022; Competiții: aprilie-mai 2022; Finala: mai 2022.

Etapa 2018-2019 


Competiția EMEA 2019 din cadrul NXP Cup a avut loc pe 5 aprilie 2019 în sediul Facultății ETTI, București.

     
       

Echipele care au participat din partea ETTI au fost:

 • UPBOne: Necula Radu, Trombițaș Răzvan, Vasile Costin
 • Speedrun1: Galer Gabriel, Mirea Matei, Niculae Ștefan 

Etapa 2012-2013 (Freescale Cup)

2012 a fost primul an în care s-a organizat şi în România varianta Freescale Cup în loc de Freescale Race Challenge. Diferenţa e că maşina e mai complexă (are şi cameră video) şi de la fiecare facultate se iau doar câteva echipe, în loc de câteva zeci la FRC, căci finala e mult lărgita, ca număr de ţări participante.

Poster, Prezentare, Regulament.

Etapa locală s-a ţinut pe universităţi. Din partea UPB, câştigătoare a fost echipa de la facultatea noastră: Valeriu Balaban, Tudor Alexandru Voicu, Victor Berzan (team Mika).
Finala EMEA s-a ţinut la Paris, câstigatoare a fost Univ. tehnică din Bratislava.
Imagini de la finală (click pentru mărire)

 


Etapa 2011-2012 (Freescale Race Challenge)

FRC2011 s-a ţinut doar cu etapele locală şi naţională (fără etapa internaţională). Câştigătorii etapei naţionale au fost:

 1. ETTI, Echipa Roadkill: Andrei Gheorghe, Andrei Scurtu
 2. ETTI, Echipa Pinky and the Brain: Cezar Diplasu, Octavian Andrei Jidov
 3. Automatică, echipa WackyRacers: Claudiu Mihail, Andrei Scurei

 Etapa 2010-2011 (Freescale Race Challenge)La etapa naţională au participat cele mai bune 10 echipe din ETTI si AC. Primele 3 locuri au fost obţinute de ETTI:

 1. E12/The Knack (Vlad Grigore, Bogdan Mihai Sandoi)
 2. E06/Just Us (Cristian Mihai Serban, Ana Maria Ionita)
 3. E40/Roadkill (Andrei Gheorghe, Andrei Scurtu)

Etapa internaţională s-a ţinut la Brno (Cehia) cu participarea finaliştilor naţionali din UPB si universităţi din Cehia şi Slovacia.
Primele 3 locuri au fost obţinute de România:

 1. E06/Just Us (Cristian Mihai Serban, Ana Maria Ionita - ETTI)
 2. E12/The Knack (Vlad Grigore, Bogdan Mihai Sandoi - ETTI)
 3. A43/S.M.A.S.H. (Adrian Bostan, Irina Nicolae - AC)

Evenimente NXP Semiconductors

NXP Semiconductor 

 Freescale Cup  - istoric

NXP Cup

Cariere în NXP

 

 

 

 

Curs Freescale

În contextul colaborării cu firma Freescale, aceasta oferă studenţilor din anii 3 şi 4 un curs privind soluții de implementare pentru echipamente de comunicații 4G. Obiectivul cursului este de a familiariza studenții cu procesul software utilizat clasic în industrie, plecând de la design și culminând cu testarea functionalității și a performanțelor.

Mai multe informaţii...

Concurs Freescale “Linux Embedded Challenge”

Studenţii pasionaţi sunt invitaţi să participe la concursul organizat de Freescale: “Linux Embedded Challenge” .

Mai multe informaţii...

Freescale Networking Afternoon

Freescale te invită Marti 29 Aprilie in sala B206a la ora 18:00 la o discuție liberă despre ingredientele unei cariere de succes în networking software.

Mai multe informaţii...

Freescale Automotive Afternoon

Freescale România are plăcerea de a vă invita la evenimentul anual "Freescale Automotive Afternoon" miercuri, 02 aprilie 2014, începând cu ora 18:00, în sala A101.

Mai multe informaţii...

Freescale Wireless Afternoon

Freescale invită studenţii la o discuţie liberă cu specialiştii firmei, miercuri, 26.03.2014, în sla aA101.

Mai multe informaţii...

Proiecte de diplomă Freescale

Freescale în colaborare cu UPB (Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţei şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare) propune studenţilor proiecte de licenţă.

Mai multe informaţii...