Concursul Tudor Tănăsescu

Concursul Tudor Tănăsescu este cea mai importantă întrecere profesională pentru studenții facultăților cu profil electronic, de automatică și calculatoare din România. Obținerea unui premiu la acest concurs s-a dovedit de-a lungul timpului a fi un atu important în CV-ul absolventui de electronică sau automatică.
Organizat, cu mici întreruperi, din 1974 concursul a trecut de a 40-a ediție fiind destinat studenților merituoși din anii III-IV licenta si celor de la master.

Mai multe informaţii...

Concurs NXP Embedded Challenge

NXP Romania organizeaza in acest an a 5-a editie a competitiei Linux Embedded Challenge (LEC_2017_Poster.pdf)

Mai multe informaţii...

Cele mai bune proiecte de diplomă 2014 - 2015 - Softwin România

SOFTWIN SRL prin Departamentul R&D propune studenţilor înscrişi la studii de licenţă sau masterat, în an terminal, ai Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei un concurs care are ca scop realizarea de proiecte de diplomă (licenţă sau dizertaţie), cu rezultate care pot fi utile în proiectele de cercetare existente sau viitoare în cadrul departamentului R&D.

Mai multe informaţii...

TIE 2013

Concurs internaţional profesional studenţesc în domeniul tehnicilor de interconectare şi modulelor electronice: http://www.tie.ro/2012/

Concurs internaţional profesional studenţesc în domeniul tehnicilor de interconectare şi modulelor electronice: http://www.tie.ro
Informaţii suplimentare: Conf. dr. ing. Norocel Codreanu, e-mail:

Mai multe informaţii...

Concurs de electronică

Facultatea ETTI şi Infineon România organizează un concurs cu premii, în domeniul electronicii şi software-ului embedded.

Mai multe informaţii...

uInvent

Ediţia 2011

COMUNICAT de PRESĂ - Concursul de Robotică ROBOCHALLENGE 2014

COMUNICAT de PRESĂ - Concursul de Robotică ROBOCHALLENGE 2014

Sunteți pasionați de robotică? Sau iubitori ai sporturilor?

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, împreună cu Universitatea Politehnica din București, Liga Studenților Electroniști și echipa ETTI Robochallenge vă invită la Ediția Națională a concursului de robotică ROBOCHALLENGE, în perioada 1-2 noiembrie 2014, la parterul corpului A al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, un eveniment sponsorizat de nume sonore din domeniul electronicii.

Mai multe informaţii...

RoboChallenge

Robochallenge este un concurs de robotică ce se adresează în special studenţilor pasionaţi de partea practică a unui proiect, dar şi celor dornici să înveţe mai multe. Este un concurs adresat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, dar mai ales pasionaţilor de robotică. Concursul vine ca o completare la partea teoretică ce se învaţă în cadrul facultăţii, este modul prin care studenţii pot face ceva plăcut şi util folosind cunoştinţele teoretice acumulate.

Mai multe informaţii...

Robochallenge 2014

Cel mai mare concurs de robotică din ţară îşi deschide din nou porţile pentru tinerii pasionaţi de acest domeniu, în data de 9 Mai 2014 începând cu ora 11:30. Evenimentul va avea loc în holul Bibliotecii centrale, Rectorat Universitatea "Politehnica" Bucureşti.

Mai multe informaţii...

Rezultate MobilPRO 2018

Bucureşti, 24 Martie 2018

Echipa MobilPRO – Inovare şi Mobilitate a oferit tinerilor pasionaţi de aplicaţii software şi tehnologie şansa de a-şi pune în aplicare ideile şi de a le prezenta la concursul internaţional MobilPRO Inovare şi Mobilitate.

Ajunsă la cea de a 5-a ediţie, competiţia MobilPRO – Inovare şi Mobilitate a fost organizată de o echipă de voluntari ai Ligii Studenţilor Electronişti împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, competiţie ce s-a adresat tuturor studenţilor şi elevilor de liceu care au dorit să facă un prim-pas în lumea tehnologiei şi antreprenoriatului.

Echipele au fost formate din maxim 5 membri plus un coordonator/mentor al ideii, acestea susţinând prezentarea proiectului împreună cu implementarea hardware în faţa juriului, lucru puternic încurajat de juraţi, în zilele concursului, pe 17-18 Martie, la Biblioteca Centrală UPB – etaj 4.

Participarea a fost gratuită, atât ca participant, cât şi ca spectator/susţinător al participanţilor, iar organizatorii au asigurat cazare pentru participanţii din afara Bucureştiului.

Anul acesta, concursul de aplicaţii software MobilPRO – Inovare şi Mobilitate a propus 3 teme de dezvoltare, echipele participante fiind enumerate mai jos, 11 dintre acestea provenind de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei:

 1. Smart Health:
  • Echipa Gordius cu proiectul MRI-AI formată din Alexandru Iftimie
  • Echipa Alex Team cu proiectul Smart Health Monitoring System (S.H.M.S.) formată din Alexandru Tălnaci, elev de doar 14 ani ce a captat atenţia posturilor de televiziune prezente la eveniment, Prima TV şi Digi 24, prin ideea sa ce poate revoluţiona sistemul medical românesc
  • Echipa TeamOne cu proiectul HealthyB formată din Nicolae Cătălin Ristea şi Elena Andreina Tabac
  • Echipa Rebellion cu proiectul PocketAid formată din Faria Huq, participantă din Bangladesh
 1. Million Dollar Idea:
  • Echipa CAFEA cu proiectul CAFEA formată din Delia Ioana Lepădatu şi Alexandru Sava
  • Echipa Buffer cu proiectul Time Manager formată din Carmen Mitru
  • Echipa ALMONDIS cu proiectul ALMONDIS  formată din Andreea Oltean
  • Echipa Nix Solutions cu proiectul See You formată din Alexandru Niculae
  • Echipa !FalseGeeks cu proiectul MMO  formată din Marius Grozea şi Mihail Augustin Crăciun
  • Echipa  Naovators cu proiectul Nao Remote Control formată din Lisa-Marie Saru
  • Echipa Special K Team cu proiectul StudentHelp formată din Alin Căluşeriu şi Emanuel Cristian Geabău

 

 1. Smart Travel:
  • Echipa BroGrammers cu proiectul SmartKet  compusă din Costin Busioc, Alexandru Plăcintă, Cătălin Fetoiu şi Cosmin Icatoiu
  • Echipa TeamOne cu proiectul Where are you (WAY) compusă din Nicolae Cătălin Ristea şi Elena Andreina Tabac
  • Echipa Ghebaru Radu-Andrei cu proiectul Passenger Information System compusă din Radu-Andrei Ghebaru
  • Echipa Journey Assistant cu proiectul Journey Assistant  compusă din Alexandru Niculae şi Vlad Dumitru
  • Echipa Show-Me-The-Code cu proiectul Fast Location Analytics through GIS (Geographical Information System) compusă din Răzvan Gatea

Ideile care au surprins juriul prin inovaţie şi creativitate au fost premiate după cum urmează:

– La prima categorie, cele mai apreciate proiecte au fost:

Locul I proiectul Smart Health Monitoring System (S.H.M.S.) alechipei Alex Team compusă din Alexandru Tălnaci

Locul II  proiectul MRI-AI al echipei Gordius compusă din Alexandru Iftimie

Locul III proiectul HealthyB al echipei TeamOne  compusă din Nicolae Cătălin Ristea şi Elena Andreina Tabac

– La cea de-a doua categorie, podiumul a fost ocupat de:

Locul I proiectul See You alechipei Nix Solutions compusă din Alexandru Niculae

Locul II proiectul CAFEA al echipei CAFEA compusă din Delia Ioana Lepădatu şi Alexandru Sava

Locul III proiectul ALMONDIS  al echipei ALMONDIS compusă din Andreea Oltean

– Câştigătorii celei de-a treia categorii au fost:

Locul I proiectul SmartKet al echipei BroGrammers compusă din Costin Busioc, Alexandru Plăcintă, Cătălin Fetoiu şi Cosmin Icatoiu

Locul II proiectul Where are you (WAY) al echipei TeamOne compusă din Nicolae Cătălin Ristea şi Elena Andreina Tabac

Locul III proiectul Passenger Information System al echipei Ghebaru Radu-Andrei compusă din Radu-Andrei Ghebaru

Concursul s-a concentrat şi pe partea de antreprenoriat, motto-ul competiţiei fiind “Transformă-ţi proiectul în propriul start-up!”, iar MobilPRO – primul pas în acest proces.

Echipa Ludicon, câstigătoarea ediţiei MobilPRO 2016 la categoria Aplicaţii Mobile este una dintre cele mai de succes echipe ale competiţiei. Aplicaţia Ludicon s-a dezvoltat foarte mult din 2016 până în prezent, având o comunitate a pasionaţilor de diferite sporturi care folosesc această aplicaţie.

Parteneri şi susţinători MobilPRO

Proiectul este dezvoltat de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti şi Liga Studenţilor Electronişti,cu sprijinul Orange Romania – Partener principal prin intermediul programului Orange Educational Program, dar şi al partenerilor Bearing Point, Samsung, Alcatel ONETOUCH, Microchip Technology, IBM, Kepler-Rominfo, Beia Consulting, Cisco şi susţinătorilor: Innovation Labs, Sports Bussiness Academy, MobileAcademy, Mobilisimo, Young Leaders Club, CareerTeam, Grigdroid, Droidcon Hackathon, SiSC ASE.

Mai multe detalii despre concurs, clasament şi nu numai, se află pe site-ul oficial: https://mobilpro.lse.org.ro /

Ne găsiţi şi pe pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/mobilproetti/

MobilPRO 2018

Echipa MobilPRO – Inovare și Mobilitate invită tinerii pasionați de aplicații software și tehnologie să-și pună în aplicare ideile și să le prezinte la concursul international MobilPRO - Inovare și Mobilitate.

Mai multe informaţii...

MobilPRO 2017

Dăm startul înscrierilor!

Echipa MobilPRO anunță oficial ediția a 4-a a concursului de idei și aplicații software “MobilPRO - Inovare și Mobilitate”, ediția 2017, prima etapă de înscrieri desfășurându-se în perioada 1 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017.

Mai multe informaţii...

MOBILPRO 2016

MobilPRO – Inovare si Mobilitate este un concurs anual de idei si aplicatii software organizat de Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (UPB), Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI), si Liga Studentilor Electronisti din Facultatea ETTI (LSE), membra a Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR).

Mai multe informaţii...

MobilPRO – Inovare și Mobilitate

Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB), împreună cu Liga Studenților Electroniști (LSE) organizează în perioada 6 ianuarie 2014 – 28 martie 2014 prima ediție (2014) a competiției

 „MobilPRO – Inovare și Mobilitate

Mai multe informaţii...

MOBILPRO 2015

 MobilPRO – Inovare si Mobilitate este un concurs anual de idei si aplicatii organizat de Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (UPB, http://www.upb.ro ), Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI, http://www.electronica.pub.ro ), si Liga Studentilor Electronisti din Facultatea ETTI (LSE, http://lse.org.ro), membra a Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR, http://www.unsr.ro).

Mai multe informaţii...

Sesiunea de comunicări științifice studențești 2018

Sesiunea de Comunicări Știintifice ale Studenților la facultatea ETTI se va desfășura în perioada 11-12 mai 2018.
Studenții interesați de această manifestare trebuie sa propună tema/lucrarea, pe care vor să o susțină, unui cadru didactic coordonator care o va înscrie (sau va ghida înscrierea) la una din secțiunile care se vor organiza (CTI, DCAE, TC, ELA și TEF).
Data limită pentru înscrierea lucrărilor: 24 aprilie 2018.

Rezultatele Sesiunii de Comunicări Științifice ale Studentilor (Mai 2018)

Programele pe secțiuni ale Sesiunii de comunicări știintifice ale studenților (11-12 Mai 2018):

Prezentare_sectiune_04-1_ETTI_DCAE_2018_v5_1.pdf

Prezentare_sectiune_04-2_ETTI_TEF_2018_v3.pdf

Prezentare_sectiune_04-3_ETTI_Dept_Telecom_2018_v2.pdf

Prezentare_sectiune_04-4_ETTI_Dept_Telecom_2018_v2.pdf

Prezentare_sectiune_04-5_ETTI_CTI_2018_v2.pdf

Prezentare_sectiune_04-6_ETTI_ELA_2018_v4.pdf

Sesiunea de comunicări științifice studențești 2017

Sesiunea de Comunicări Știintifice ale Studenților la facultatea ETTI se desfășoară în perioada 12-13 mai 2017 în cadrul a șase secțiuni conform programelor de mai jos:

Mai multe informaţii...

Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti 2016

Avem plăcerea să vă aducem la cunoștintă faptul că în perioada 13-14 Mai (vineri-sâmbătă) se va desfășura "Sesiunea de Comunicări Științifice Studențesti 2016", competiție anuală unde pot prezenta lucrări studenții de la studiile universitare de licență și de masterat (pe o lucrare pot fi 1-4 autori).

Mai multe informaţii...

Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti 2015

"Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti 2015 (studii de licenţă şi de masterat) se va desfăşura în perioada 15-16 mai a.c. În vederea redactării şi multiplicării programului la nivel de universitate, vă rugăm să trimiteţi datele de prezentare a sesiunii, la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , precum şi la camera AN001 (tel. int: 9465; tel. ext: 021 402 9465), până la data de 7 mai a.c."

Mai multe informaţii...

Subcategorii