NXP Cup

NOU - Etapa 2022-23

Înscrierile pentru NXP CUP editia 2023 au inceput ! Pagina oficială concurs: https://nxpcup.nxp.com/

 

 • Primele 12 echipe inscrise vor primi un kit complet, gratuit. Conditia este ca echipa sa participe la faza Regionala. Echipele/coordonatorii care au participat si in editia 2022 si au primit deja kit, rugamintea este ca acel kit sa fie refolosit (kit-ul nu s-a schimbat de anul trecut pana acum).
 • In cel mai scurt timp vom incepe sesiuni online cu studentii inscrisi, pentru a raspunde la cat mai multe intrebari tehnice si nu numai. Vom incerca sa aratam sample code, link-uri utile si alte materiale.
 • Regionala cat si Finala 2023 se vor tine in acelasi timeframe ca si in anii trecuti : Regionala in luna Aprilie, Finala in luna Mai. Orice schimbare o vom comunica 

Pentru înscrierea în concurs trebuie trimis un e-mail către mihnea. udrea @ upb.ro sau mihai . stanciu @ upb.ro, comunicînd membrii echipei (2-3) precum și numele echipei. Apoi, vă veți înregistra și pe site.

Etapa 2021-22

 

Înscrierile pentru competiția NXP Cup 2022 sînt deschise! 

În cadrul NXP Cup, participanții trebuie să asambleze (folosind un kit) și în special să programeze o mașină care să navigheze autonom pe un traseu, folosind o cameră video dar și alți senzori (de exemplu, un accelerometru).

Pentru înregistrare: Puteți folosi acest formular pînă pe 31 ianuarie 2022. Se pot forma una sau mai multe echipe de cîte 2-3 membri. După ce formați echipa, trimiteți un e-mail către prof. M. Udrea sau M. Stanciu (mihnea @ comm.pub.ro, ms @ elcom.pub.ro), care vor fi pe post de prof. coordonatori.

 Calendar: Înscrieri: noiembrie 2021-ianuarie 2022; Design: ianuarie-martie 2022; Competiții: aprilie-mai 2022; Finala: mai 2022.

Etapa 2018-2019 


Competiția EMEA 2019 din cadrul NXP Cup a avut loc pe 5 aprilie 2019 în sediul Facultății ETTI, București.

     
       

Echipele care au participat din partea ETTI au fost:

 • UPBOne: Necula Radu, Trombițaș Răzvan, Vasile Costin
 • Speedrun1: Galer Gabriel, Mirea Matei, Niculae Ștefan 

Etapa 2012-2013 (Freescale Cup)

2012 a fost primul an în care s-a organizat şi în România varianta Freescale Cup în loc de Freescale Race Challenge. Diferenţa e că maşina e mai complexă (are şi cameră video) şi de la fiecare facultate se iau doar câteva echipe, în loc de câteva zeci la FRC, căci finala e mult lărgita, ca număr de ţări participante.

Poster, Prezentare, Regulament.

Etapa locală s-a ţinut pe universităţi. Din partea UPB, câştigătoare a fost echipa de la facultatea noastră: Valeriu Balaban, Tudor Alexandru Voicu, Victor Berzan (team Mika).
Finala EMEA s-a ţinut la Paris, câstigatoare a fost Univ. tehnică din Bratislava.
Imagini de la finală (click pentru mărire)

 


Etapa 2011-2012 (Freescale Race Challenge)

FRC2011 s-a ţinut doar cu etapele locală şi naţională (fără etapa internaţională). Câştigătorii etapei naţionale au fost:

 1. ETTI, Echipa Roadkill: Andrei Gheorghe, Andrei Scurtu
 2. ETTI, Echipa Pinky and the Brain: Cezar Diplasu, Octavian Andrei Jidov
 3. Automatică, echipa WackyRacers: Claudiu Mihail, Andrei Scurei

 Etapa 2010-2011 (Freescale Race Challenge)La etapa naţională au participat cele mai bune 10 echipe din ETTI si AC. Primele 3 locuri au fost obţinute de ETTI:

 1. E12/The Knack (Vlad Grigore, Bogdan Mihai Sandoi)
 2. E06/Just Us (Cristian Mihai Serban, Ana Maria Ionita)
 3. E40/Roadkill (Andrei Gheorghe, Andrei Scurtu)

Etapa internaţională s-a ţinut la Brno (Cehia) cu participarea finaliştilor naţionali din UPB si universităţi din Cehia şi Slovacia.
Primele 3 locuri au fost obţinute de România:

 1. E06/Just Us (Cristian Mihai Serban, Ana Maria Ionita - ETTI)
 2. E12/The Knack (Vlad Grigore, Bogdan Mihai Sandoi - ETTI)
 3. A43/S.M.A.S.H. (Adrian Bostan, Irina Nicolae - AC)