MobilPRO – Inovare și Mobilitate

Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB), împreună cu Liga Studenților Electroniști (LSE) organizează în perioada 6 ianuarie 2014 – 28 martie 2014 prima ediție (2014) a competiției

 „MobilPRO – Inovare și Mobilitate

 

 Competiţia este adresată studenților, masteranzilor și elevilor (care au împlinit 14 ani) şi este un concurs de idei şi aplicaţii implementate pe o diversitate de terminale mobile cu touchscreen (de la smartphones la tablete) şi pe orice sistem de operare mobil.

 Concursul vine în întâmpinarea celor interesaţi să îşi dezvolte abilităţile de proiectare şi implementare a unor aplicaţii mobile, încurajându-i să îşi ducă ideile către o formă instalată pe un terminal mobil, atât pentru a câştiga premiile destinate celor mai bune aplicaţii, cât şi pentru a-şi valorifica (monetiza) ulterior rezultatele în magazinele de aplicaţii mobile.

 Perioada de înscriere a ideilor de aplicații este 6 - 31 ianuarie 2014. Faza finală de jurizare va avea loc în perioada 17 – 22 martie 2014. Mai multe detalii pot fi găsite în Regulamentul oficial al competiției http://mobilpro.lse.org.ro/regulament.

 Actualitatea temei a atras o serie de sponsori: Alcatel Touch One, Nokia, Beia Consult International, Microsoft, Freescale Semiconductors și IBM. Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina http://mobilpro.lse.org.ro/premii/.

 Avem în vedere evidenţierea spiritului inovativ, reflectat în tema „Inovare şi Mobilitate”, în sensul că aplicaţiile concurente vor fi apreciate şi după criteriul gradului de inovare, aşa cum este definită inovarea de produs în http://www.businessinromania.eu/static/ro/ro-inovare, adică pe baza elementelor care fac aplicaţia propusă şi apoi realizată să difere de ceea ce există deja, prin calităţi, servicii sau funcţiuni noi, sau chiar ca idee cu totul nouă.

 

Mobilitatea, pe de altă parte, va fi reflectată atât prin specificul aplicaţiilor realizate, care vor trebui să poată fi instalate şi utilizate pe terminale mobile cu touchscreen (smartphones, tablete etc.), cât şi prin promovarea ideilor care subliniază permanenta mişcare (schimbare) a lumii IT în care trăim.

 „MobilPRO – Inovare și Mobilitate” își dorește să devină un concurs anual de idei şi aplicaţii mobile. Fiecare ediţie a concursului urmează să aibă cerinţe specifice, adaptate tendinţelor. Prima ediție vine cu obligativitatea concurenţilor de a propune idei de aplicaţii care să folosească pe lângă senzorul touchscreen al terminalului mobil minimum un alt senzor.

 Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul concursului http://mobilpro.lse.org.ro/ și pe pagina Facebook MobilPRO http://facebook.com/mobilproetti.