MobilPRO 2017

Dăm startul înscrierilor!

Echipa MobilPRO anunță oficial ediția a 4-a a concursului de idei și aplicații software “MobilPRO - Inovare și Mobilitate”, ediția 2017, prima etapă de înscrieri desfășurându-se în perioada 1 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017.

 

 Există 3 secțiuni de concurs, stabilite în acord cu temele corespunzătoare ediției curente:

TEMA 1 – Automobile inteligente (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)
TEMA 2 – Aplicații mobile (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)
TEMA 3 – Smart Territories(CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)

TEMA 1 – Automobile inteligente (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)
Ținând seama că mijloacele tehnologice ce impun implementarea unui astfel de proiect sunt mai costisitoare, pentru primul an în care secțiunea a fost introdusă, în ediția MobilPRO2016, concurenții au putut pregăti doar o prezentare formală a ideii de aplicație. Ediția 2017 impune însă și o implementare/soluție practică a ideii. În cadrul acestei secțiuni, accentul va cădea pe calitatea arhitecturii software și pe potențialul de inovare al ideii.
Exemple de categorii de proiecte: Sisteme cu  aplicabilitate în transporturi, în monitorizarea rețelelor auto, prototipuri de automobile autonome, sisteme de navigație, sisteme de gestionare a parcărilor etc.

TEMA 2 – Aplicații mobile (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)
Sunt acceptate toate tipurile de aplicații mobile, iar gruparea acestora se face după ce lista cu aplicații ce trec de etapa de prejurizare este definitivată. Participanții trebuie să pregătească atât o prezentare formală a ideii, cât și o demonstrație de funcționare a aplicației implementate.
Exemple de categorii de aplicații: Aplicații de gaming, educaționale, multimedia, folosite pentru măsurări, platforme de socializare, navigație, de comunicare și informare etc.

TEMA 3 – Smart Territories(CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)
Introdusă în premieră în ediția MobilPRO 2017, această secțiune de concurs urmărește o implementare a ideii, dar accentul va cădea pe calitatea arhitecturii software și pe potențialul de inovare.
Exemple de categorii de proiecte: Locuințe și sisteme de locuințe inteligente, sisteme cu aplicabilitate în agricultură, domeniul bancar, al securității informatice, meteorologie, turism, arhitectură etc. 

Toate temele propuse încurajează și dezvoltarea în domeniul inteligenței artificiale și a realității virtuale. Niciuna din temele propuse nu impune vreo limitare de tehnologie, platformă sau limbaj de programare utilizate.

Concursul se adresează tuturor studenţilor (în cadrul ciclului de licență sau master) şi elevilor care au vârsta de peste 14 ani în momentul înscrierii. Participarea la concurs este gratuită. Participanţii la competiţie vor fi constituiţi în echipe de 1-5 membrii, sub îndrumarea(sau nu) a unui coordonator.
Ediția MobilPRO 2017 se va desfăşura în perioada 1 Decembrie 2016 – 1 Aprilie 2017, conform calendarului de pe site-ul oficial al competitiei www.mobilpro.lse.org.ro. Etapa finală va avea loc în perioada 18-19 martie 2017, în București, Biblioteca UPB, iar Deschiderea Oficială va avea loc în data de 17 martie 2017, în Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informatiei.
Mai multe detalii, formularul de înscriere dar şi regulamentul complet, sunt disponibile pe site-ul oficial al concursului – www.mobilpro.lse.org.ro.