RoboChallenge

Robochallenge este un concurs de robotică ce se adresează în special studenţilor pasionaţi de partea practică a unui proiect, dar şi celor dornici să înveţe mai multe. Este un concurs adresat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, dar mai ales pasionaţilor de robotică. Concursul vine ca o completare la partea teoretică ce se învaţă în cadrul facultăţii, este modul prin care studenţii pot face ceva plăcut şi util folosind cunoştinţele teoretice acumulate.

Robochallenge este o competiţie organizată de Echipa ETTI ROBOCHALLENGE în colaborare cu Liga Studenţilor Electronişti şi este găzduit de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii "Politehnica" Bucureşti.

Robochallenge diferă faţă de alte concursuri prin faptul că stimulează gândirea liberă, echipele primind un regulament pe baza căruia îşi construiesc roboţii de la zero din componente şi materiale pe care le au la îndemână. Fiecare echipă are o viziune şi un mod de abordare deosebite şi în felul acesta apar noi şi noi surprize, mulţi dintre participanţi remarcându-se prin inventivitate.

Studenţii au la dispoziţie un laborator în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei unde sunt îndrumaţi în tainele roboticii.

Pagina concursului

Ediţiile anterioare:

2014 etapa naţională 2014 etapa I
2013 2012 2011 2010 2009 2008
Robochallenge 2014 etapa naţională Robochallenge 2014 etapa locală Robochallenge 2013