GNAC ARUT 2023

S-a lansat programul național de granturi GNaC ARUT 2023 pentru susținerea proiectelor de cercetare propuse de personalul academic și de cercetare din cadrul universităților care se constituie în Alianța Română a Universităților Tehnice.

Universitatea POLITEHNICA din București participă la acest program și finanteză din bugetul propriu proiecte de cercetare propuse de cercetători și personal academic din cadrul universității.

Pachetul de informații și detalii despre derulare găsiți la:

https://upb.ro/cercetare/programe-nationale/gnac-arut-2023/

Electronist în era digitală - sesiuni on-line de prezentare a facultății printre elevii de liceu

In perioada 10-30 noiembrie 2020, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, împreună cu Liga Studenților Electroniști organizează o serie de conferințe ONLINE la care pot participă elevii interesați sa afle ce înseamnă sa fii electronist în era digitală.

Mai multe informaţii...

Competiția de idei – European Satellite Navigation Competition 2016

Agenția Spațiala Română (ROSA) și Universitatea „Politehnica” din București – Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației organizează luni, 18 aprilie 2016, începând cu ora 18:00 în Sala A101, un eveniment de promovare a competiției de idei – European Satellite Navigation Competition 2016.

Mai multe informaţii...

Acces la baze de date de literatură ştiinţifică

Universitatea "POLITEHNICA" din Bucureşti, prin proiectul ANELIS PLUS, oferă acces la următoarele baze de date de natură ştinţifică:

- ScienceDirect Freedom Collection (ELSEVIER);
- SpringerLink Journals;
- IEEE;
- SCOPUS;
- ISI Thomson, Web of Knowledge.

Mai multe informaţii...

Studenţi ai Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi TI premiaţi pentru un proiect de experiment ştiinţific îmbarcat în rachetă

În cadrul competiţiei de proiecte studenţeşti pentru experimente îmbarcate în racheta (REXUS), echipa de studenţi din Universitatea Politehnica din Bucureşti a propus şi dezvoltat un experiment pentru studiul topirii şi lipirii aliajelor de titan ţn condiţii de miligravitaţie.

Mai multe informaţii...

Războiul... roboţilor sau RoboChallenge 2013

Luni, 1 Aprilie 2013, între orele 19:00-21:00, puteţi urmări în direct la Radio România Cultural, sau prin webcam pe www.culturalazi.ro o discuţie pe tema concursului de roboţi organizat de facultatea noastră şi nu numai.

Mai multe informaţii...