Aplicații și resurse disponibile studenților (conturi personale)

Facultatea noastră, în colaborare cu universitatea oferă acces studenților din ciclurile de studii de licență și masterat la următoarele resurse on-line și off-line:

https://my.upb.ro/ este locul de unde va puteți administra accesul la resursele oferite de universitate și reseta parola. Parola se trimite automat pe adresa personală de e-mail sau telefonul salvate pe https://www.studenti.pub.ro.

-Pentru a putea accesa resursele, trebuie să setați un dispozitiv OTP (sau mai multe). Acest dispozitiv va trebui particularizat pentru aplicatiile UPB si contul dvs. Gestiunea dispozitivelor SSO se face pe pagina https://my.upb.ro/, tabul "Profil", meniu "Conturi", butonul "Administrare dispozitive SSO".  Pentru prima autentificare va trebui să accesați moodle (https://curs.upb.ro/) de unde veți obține un cod QR care vă ajută să setați dispozitivul SSO dupa ce veți introduce userul si parola.

Observații: 

- parola trebuie să fie foarte complexă, pentru a fi acceptată de serverle Microsoft (fără cuvinte din dicționar sau porțiuni din numele de utilizator, 4 tipuri de caractere, să nu se repete una din ultimele 5 parole);

- problemele de conectare se pot semnala pe https://ticketing.upb.ro/ dar mesajele trebuie să fie la obiect (descrierea problemei însoțită de date de autentificare: cnp,nume complet, an de studii, grupa, adresa personala de e-mail, telefon) și numai în legătură cu accesul la cont;

- studenții din anul I care nu au mai avut cont UPB, vor trebui să solicite activare cont, studenții care au mai accesat moodle pot accesa sistemul cu parola veche sau pot solicita recuperare parolă;

Atentie, acest sistem nu este destinat decat gestionarii accesului la resursele on-line furnizate de universitate (e-mail personal,studenti.pub.ro,moodle), nu se refera la resursele oferite de facultate (pagina web,etti.pub.ro,chestionare,absolvire,contracte). Nu postati aici tichete fara legatura cu accesul (grupa gresita, acces la aplicatia de contracte, note gresite...), este posibil sa fiti blocati. De asemenea, inainte de a posta cititi instructiunile si descrieti tehnic problema (ce link ati accesat, ce ati completat, care este mesajul de eroare).

Un ghid de utilizare pentru aceste resurse este disponibil la adresa https://my.upb.ro/ghid-studenti 

https://www.studenti.pub.ro este o bază de date unde puteți accesa situația școlară (rezultate la examene, restanțe, puncte de credit,…). Aici va trebui să vă setați cu grijă codul iban al cardului pe care veți primi bursa sau decontările pentru abonamente, o adresă de e-mail validă, și un număr de telefon. Pe baza acestora puteți accesa diverse resurse, reseta parole, secretarele de an va pot contacta când sunt probleme urgente.

http://etti.pub.ro este un server pe care veți avea acces in diferite etape la aplicații diverse,de la contractele  de studiu pana la aplicația de absolvire. Informații despre autentificare găsiți pe pagina web a facultății. Aceste resurse sunt disponibile în anumite perioade specifice, conform calendarului afișat în timp util pe pagina web a facultății.

http://curs.upb.ro (MOODLE) este o platformă de cursuri on-line unde profesorii vă dau acces la diferite resurse legate de curs (conținutul este gestionat de fiecare profesor și este la latitudinea fiecăruia ce postează acolo). Informații găsiți pe pagina web a facultății (http://www.electronica.pub.ro/index.php/anunturi/suport-curs ), locația se poate schimba, dar puteți folosi căutarea (în partea dreaptă sus). Numele de utilizator îl găsiți pe https://www.studenti.pub.ro, ca și parola inițială.

- Un cont de e-mail de tipul  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .  Informații găsiți pe pagina web a facultății  (http://www.electronica.pub.ro/index.php/studenti/utile/contul-personal-de-e-mail ) ), locația se poate schimba, dar puteți folosi căutarea (în partea dreaptă sus). Numele de utilizator îl găsiți pe https://www.studenti.pub.ro, ca și parola inițială.

DreamSpark (mai vechi MSDNAA, Imagine, Azure) este un program Microsoft care oferă studenților unor universități acces la compilatoare și ‚accesorii’ – sisteme de operare. Informații despre acces găsiți aici: Aces cont Microsoft Imagine . Nu puteți obține acces la resurse direct de la Microsoft ci numai prin intermediul facultății, deci dacă nu mai știți contul degeaba puneți repede un mesaj pe paginile Microsoft, chiar dacă unele din mesjele dvs. ajung și la noi, acestea sunt neglijate pentru ca vin la pachet cu o mulțime de informații inutile și nu putem identifica expeditorul.

Office 365, acces la Microsoft Office prin intermediul contului de e-mailcreat de universitate ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ),  informații găsiți de asemenea pe pagina web a facultății (http://www.electronica.pub.ro/index.php/studenti/utile/contul-personal-de-e-mail ), locația se poate schimba, dar puteți folosi căutarea (în partea dreaptă sus).

Toate aceste resurse sunt oferite în mod gratuit de către facultate și cu suport limitat:

- În orice moment, din diverse motive, suportul sau chiar accesul către aceste resurse poate înceta,
- Nu oferim suport pentru instalare (nu merge cheia descărcată, calculatorul nu bootează de pe cd, sau nu aveți curent electric în cămin) sau pentru utilizare.
(cont, conturi studenti, cont studenti)

 Serviciul IT ETTI