Contul personal (studenti, profesori, doctoranzi, colaboratori), ghiduri de utilizare

Datele de acces pentru conturile personale gestionate de UPB (cont moodle,email instituțional, cont Microsoft) se gestionează prin platforma https://my.upb.ro/. Aici puteți face resetare de parolă sau activare cont. Pentru cei care au mai avut cont, puteți accesa această platformă (și pe celelalte) cu vechea parolă. Aici trebuie doar să vă actualizați datele personale (este foarte important), pentru a putea recupera parola când nu mai puteți accesa conturile. 

Tot aici aveți instrucțiuni pentru accesul la toate resursele oferite de UPB: tabul "Servicii".

 -după activarea contului prin https://my.upb.ro/, care este punctul de plecare pentru accesul la celelalte aplicații, e important să vă setați aici o adresă personală de e-mail și un telefon, pentru a putea recupera parola pentru celelalte conturi. Dacă nu puteti accesa contul de Microsoft, va trebui să intrați pe https://curs.upb.ro/ si să schimbați parola, respectând gradul mare de complexitate, altfel Microsoft nu o acceptă (minim 12 caractere, 4 tipuri de caractere, fără cuvinte din dicționar sau din username). Este posibil ca generarea contului de Microsoft să dureze până la 24 de ore după schimbarea parolei. De asemenea, chiar dacă contul Microsoft există, după ce v-ați schimbat parola pe moodle sau pe https://my.upb.ro/ trebuie să așteptați o perioadă de timp până se propagă și pe serverele Microsoft.  

Obs: În contul dvs. https://my.upb.ro/, în meniul profil, tabul conturi, aveți opțiunea administrează dispozitive SSO, care vă permite să setați mai multe dispozitive sso. Este foarte util pentru momentele în care pierdeți sau schimbați telefonul mobil. De asemenea, puteți verifica periodic setările de aici și puteți anula dispozitivele care nu mai sunt folosite.  

-pentru studenti există aplicația https://studenti.pub.ro/. Parola de pe https://studenti.pub.ro/ nu se sincronizează cu celelalte conturi (cont moodle,email instituțional, cont Microsoft).

-problemele de acces se raportează pe platforma https://ticketing.upb.ro/. Atenție, aici raportati doar probleme de acces la contul  https://my.upb.ro/. Mesajele trebuie să fie la obiect și să conțină detaliile problemei, inclusiv o scurtă prezentare (sunt Vaile-Pop POPESCU, student în grupa xxxA la licență, m-am reînmatriculat anul acesta și nu mai am acces la aplicația OTP) Faptul ca aveți mâine examen sau că v-ati luat un telefon nou nu ajută. 

-instrucțiuni de utilizare se găsesc aici https://my.upb.ro/ghid-studenti și aici https://my.upb.ro/ghid-profesori


Observații:

Pentru colaboratorii externi, directorul de departament sau coordonatorul programului de masterat va trebui sa trimită un mesaj pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. care să conțină datele de autentificare (nume, cnp) si date de contact (email personal, telefon) ale persoanei pentru care se solicită contul de acces. Problema se va rezolva dacă persoana vizată are un contract (de angajat, de colaborare, pe proiecte, etc.) activ.


Aplicațiile de la adresa https://etti.pub.ro/ sunt aplicații dezvoltate local și au un sistem de autentificare diferit (există o parolă unică folosită doar de aceste sisteme, iar această parolă și numele de utilizator diferă de parola folosită pentru a accesa aplicațiile UPB):